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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: YAKIMONDU
Categories: Appetizers, Oriental
Yield: 40 Servings

1/2 lb Nappa cabbage
3/4 ts Salt
8 oz Minced or ground beef chuck
3/4 c Chopped scallion
1 Garlic clove; minced
1 tb Soy sauce
2 ts Sesame seeds; toasted
- slightly crushed
2 ts Sesame oil
1/4 ts Ground pepper
40 Wonton wrappers

Sprinkle the cabbage leaves with 1/2 tsp salt and let stand about 15
minutes until they wilt. Squeeze out any moisture, then rinse and
dry the leaves. Chop the cabbage. In a bowl combine the cabbage,
beef, scallions, garlic, soy sauce, sesame seeds, sesame oil, pepper
and 1/4 tsp salt and mix thoroughly. To make each dumpling, place 1
1/2 teaspoonful filling in the center of a wrapper using two spoons.
Fold the wonton wrapper in half to form a semi-circle (if using round
wrappers) or a triangle (if using square wrappers). Seal the edges by
moistening them with a little water and pinching them. You may
freeze the dumplings at this point on a cookie sheet or continue to
use them by frying, steaming or in a soup.

To Fry: Heat oil in a wok or frying pan to 360 degrees. Fry about 10
at a time for 3 minutes or until golden.

To Steam: Arrange on lightly oiled plate, but do not let them touch
each other. Pour about 2 inches of boiling water into a wok, set the
plates in the steamer and set the steamer in the wok. Cover the
steamer and cook over medium heat for 20 minutes.

Skillet Method: In a 12" skillet heat 2 tablespoons of oil until
hot. Fill the skillet with mandu, making sure that they do not touch.
Cook until the bottoms brown; about 1 minute. Add 1/3 cup water or
beef broth to the skillet and cover and cood for about 10 minutes.

Serve Yakimandu with Dipping sauce.

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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