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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: XIM-XIM DE GALINHA (CHICKEN W/PEANUTS & CASHE
Categories: Chicken, Brazilian
Yield: 4 Servings

1 3- to 4-pound chicken, cut
-into serving pieces
Juice of 2 lemons
Salt&Black pepper to taste
1/4 lb Dried smoked shrimp, shelled
1 Large onion, quartered
2 Med. ripe tomatoes, peeled,
- seeded, coarsely chopped
2 tb Pure olive oil
1 Clove garlic, minced
3/4 c Water
1 lb Jumbo shrimp
4 Preserved malagueta peppers
-or to taste
2 tb Ground roasted cashew nuts
1 tb Ground roasted peanuts
1/2 tb Minced fresh ginger
3 tb Dende oil*

*can replace with a mixture made from 1 cup vegetable oil and 3
tablespoons annatto seeds that have been soaked for 12 hours.
Marinate the chicken in the lemon juice, salt, and pepper for half an
hour. Grind the dried shrimp in a food processor with the onion and
tomatoes into a thick paste. In a large saucepan, heat the oil over
medium heat. Add the garlic and cook, stirring, until browned. Add
the onion, tomato, and shrimp paste and the drained chicken pieces.
Brown the chicken pieces on all sides, then add 1/4 cup of the water
bit by bit, cover the pot, reduce the heat to low, and cook for 35 to
40 minutes, or until the chicken is almost cooked. Be sure that the
mixture does not boil and stir occasionally so that the chicken
pieces do not stick to the pan. Add the jumbo shrimp, malagueta
peppers, and ground nuts. Check the seasonings. Add the ginger and
remaining water and finish cooking by bringing the mixture to a boil.
When ready to serve, drizzle the dende over the xim-xim and cook for
a few more minutes. Serve hot with white rice and Farofa. ----

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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