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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Vanilla Buttercream
Categories: Cake/cookie
Yield: 1 servings

2/3 c Sugar
4 lg Egg yolks -- at room
-temperature
1 tb Water
1 c Unsalted butter -- at room
-temperature
1 1/2 ts Vanilla extract

Cut butter into tablespoon-sized pieces. Set aside. In a medium-sized
metal bowl, whisk together sugar, egg yolks and water. Set bowl over
a saucepan of simmering water. Do not allow the bottom of the bowl to
touch the water. Whisk constantly until mixture registers 170~F on a
candy thermometer, about 4 minutes.

Remove bowl from over the water. Using an electric mixer set on high
speed, beat egg mixture until cool and thick, about 5 minutes.
Gradually add butter, about 1 tablespoon at a time, beating until
smooth after each addition. Beat in vanilla extract. If buttercream
appears broken or lumpy, set bowl back over simmering water for a few
seconds, then beat again until smooth.

To store, cover and refirgerate for up to 2 days. Before using, let
stand at room temperature until softened. If necessary, rewarm over a
saucepan of simmering water for a few seconds, then beat until
smooth. Makes about 2 1/3 cups.

Variations: Coconut flavor: Omit water and whisk in 3 tablespoons
canned sweetened cream of coconut with the sugar and egg yolks. Then
add 1 teaspoon imitation coconut extract with the vanilla extract.
Mix 1/2 cup toasted sweetened shredded coconut into the finished
buttercream.

Coffee flavor: Stir in 2 teaspoons instant espresso powder when the
cooked egg mixture is removed from the heat, then beat as directed.

Orange flavor: Add 1 tablespoon grated orange zest with the vanilla
extract.

Vanilla bean flavor: Cut 1 vanilla bean in half lengthwise and,
using the tip of a sharp knife, scrape the seeds from the bean into
the finished buttercream; beat in the seeds to distribute evenly.

From Williams-Sonoma Kitchen Library Typed for you by Marjorie
Scofield 6/23/95

Recipe By : From Cakes, Cupcakes, Cheesecakes

From: Marjorie Scofield Date: 06-30-95 (23:08) (18)
(E)Recipes

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

.

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