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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

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Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Tabouleh (Burghul and Parsley Salad)
Categories: Ethnic, Salads, Rice/grains, Vegetarian
Yield: 6 servings

3/4 c Fine burghul
-- 1 1/2 ts Salt
2 c Cold water
-- 1/2 ts Freshly ground black
-- pepper
2 c Chopped parsley
-- 2 Firm ripe tomatoes
1/2 c Finely chopped spring onions
-- Crisp lettuce leaves
1/4 c Finely chopped mint
-- 1/4 c Lemon juice; mixed
-- with:
1/4 c Olive oil
-- 1/2 ts Salt
2 tb Lemon juice

Place burghul in a bowl and cover with the cold water. Leave to soak
for 30 minutes. Drain through a fine sieve, pressing with back of a
spoon to extract moisture. Spread onto a cloth and leave to dry
further.

Meanwhile, prepare parsley. Wash well, shake off excess moisture and
remove thick stalks. Wrap in a tea towel and place in refrigerator to
crisp and dry.

Put burghul into a mixing bowl and add spring onions. Squeeze mixture
with hand so that burghul absorbs onion flavour.

Chop parsley fairly coarsley, measure and add to burghul with mint.

Beat olive oil with lemon juice and stir in salt and pepper. Add to
salad and toss well.

Peel and seed tomatoes and cut into dice. Gently stir into salad.
Cover and chill for at least 1 hour before serving.

Serve in salad bowl lined with crisp lettuce leaves. Lemon juice and
salt mixture is served in a jug so that it may be added according to
individual taste.

Serves 6-8

Source: The Complete Middle East Cookbook, by Tess Mallos Typed for you
by Karen Mintzias

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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