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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: SACHER TORTE
Categories: Cake/cookie
Yield: 6 servings

======== CAKE ========
3/4 c Butter 1 1/2 c Ground hazelnut filberts
2/3 c Caster sugar 1/2 c Self-raising flour
5 Egg yolks 2 tb Cocoa
1/4 ts Almond essence 6 Egg whites
175 g Plain chocolate (6 oz)

======== ICING ========
4 tb Apricot jam 175 g Plain chocolate (6 oz)
1/3 c Butter 2 tb Apricot brandy (or subst.)

Preheat oven to 160C (325F). Grease a 9in spring form cake tin and
line the bottom with greaseproof paper.

Cream the butter then add 1/3c sugar slowly, beating in between
additions.
Add the egg yolks one at a time, beating in between. Melt the
chocolate and add it to the mixture along with the almond essence and
hazelnuts. Beat. Fold in the cocoa and flour.

Whisk the egg whites until stiff, then add 1/3c sugar slowly,
whisking in between additions. Stir about a quarter of this into the
cake mixture to lighten it, then *fold* in the remainder. Spoon this
into the cake tin.

Bake for 60 - 70 minutes, until the top is firm and the centre cooked
(test with a metal skewer). Cool and remove from tin.

Warm the apricot jam until it is semi liquid. Spread over the top and
sides of the cake. Allow to cool and set slightly. Melt the butter
and the chocolate for the icing and mix with the brandy, if used.
Cool until it reaches a consistency for icing, then ice the top and
sides of the cake.

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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