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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Naan #3
Categories: Breadmaker, Indian, Breads
Yield: 6 servings

======== BREAD ========
3/4 ts Yeast 1 tb Butter
1 1/2 c Flour 3/8 c Yogurt
1 tb Flour 1/4 c Water
3/4 ts Sugar 1/4 ts Cumin seeds
1/4 ts Salt

======== TOPPING ========
2 tb Butter 2 tb Onions, chopped

A flat bread from India. Make sure your oven is well preheated.

Use dough cycle on machine. Remove dough from machine and divide
into 6 parts.

Preheat oven to 500. Roll each part into a small circle (about 8"
diameter) and place on greased pizza or other baking pan. Brush top
of each one with melted butter. Sprinkle finely chopped onion onto
dough. Note: Place piece of waxed paper on top of the circle and with
rolling pin, roll onions into dough. Bake 10-15 minutes until puffy
and brown.

Sylvia's notes: Yummmmmmmy! However, 10 minutes in MY oven turned it
almost black; 5 minutes 30 seconds (at 475, since my oven runs a
little hot) turned the nan golden brown and perfect. Also, I rolled
it too thin at first. They came out much better when I didn't roll
them paper thin, more like 1/8" thin. I put spoonsful of
Yogurt-Cucumber Salad on them; this is the best bread I've ever
tasted for eating-food-on. However, as delicious as it is, I doubt
I'll make it often; all the rolling and brushing with butter and
pushing onions in is just too much work.

Donna German's note: While traditional "Nan" has onions, try
substituting 1-2 ts lemon or orange peel, anise or fennel seeds. Just
sprinkle on top of melted butter.

Source: _The Bread Machine Newsletter_ by Donna German, Vol.1 No. 1

Posted on GEnie by L.SHOGREN1 [NorCal Linda], Sun Oct 11, 1992

MM by Sylvia Steiger, GEnie THE.STEIGERS, CI$ 71511,2253, GT Cookbook
echo moderator at net/node 004/005, Internet
sylvia.steiger AT lunatic.com From: Sylvia Steiger
Date: 22 Jan 94 Submitted By DALE SHIPP On
08-28-95

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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