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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

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Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Laap Issan (Thai Raw Chopped Beef with Garnishes)
Categories: Beef, Thai, Salad
Yield: 4 servings

1 1/2 tb Raw rice 1 lg Red onion
4 sm Dried red chillies 1 lg Bell pepper
450 g Steak, top round; 10 Mint leaves
2 Limes; juice of 2 tb Fish sauce
3 Stalks lemon grass

NB 1. Chillies should be seeded. 2. Steak should be finely minced 3.
Lemon grass should be finely minced. 4. Onion should be finely
chopped 5 Bell pepper should be cored, seeded & chopped.

In small dry frying pan, parch the rice and chillies until the grains
are brown and the chillies darkened. Remove the rice & chillies to a
mortar or grinder and pound or grind until you have the consistency
of coarse sand.

Place the minced steak in a bowl and mix with your hands, adding the
ground rice and chillies, lime juice, lemon grass, red onion and
green pepper. Chop half of the mint leaves and stir them into the
mixture, reserving the remaining mint for garnish. Season this
mixture with fish sauce and transfer to a serving dish. Mound
attractively, and garnish with mint.

From Thai cooking, Josephine Brennan - "this recipe comes from the
Issan Restaurant in Udon, in its original form raw buffalo meat and
blood are used. Since most supermarkets don't have a "water buffalo"
section I have suggested a common cut of beef steak."
Submitted By IAN HOARE On 12-22-94

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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