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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

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Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Iced lemon cookies
Categories: Cake/cookie
Yield: 3 dozen

======== COOKIES ========
1/2 c Sugar 1 ts Lemon peel, grated
6 tb Butter,unsalted (3/4 stick) 3 lg Eggs
-at room temperature 2 c Flour, all-purpose
2 ts Vanilla 2 ts Baking powder

======== ICING ========
1 tb Butter 2 tb Lemon juice
3 c Powdered sugar, sifted 1 ts Vanilla
2 tb Water

For cookies: Preheat the oven to 350 F. Line 2 baking sheets with
foil. Using electric Mixer, beat sugar, butter, vanilla and lemon
peel in a large bowl until blended. Add eggs one at a time; beating
well after each addition. (mixture may appear to curdle) Continue
beating for 1 minute. Combine flour and baking powder in a small
bowl. Add butter to flour and stir to form a soft sticky dough.

Spoon dough into a pastry bag with a 3/8" round tip. Pipe 2" diameter
rings onto baking sheets, spacing a bit apart. Using fingertips
dipped in water, smooth ends of each ring together into a smooth
ring. Bake until golden brown, about 20 minutes.

For Icing: Melt butter in a medium sauce pan over low heat. Add
sugar, 2 Tbsp of water, lemon juice and vanilla; whisk until sugar
melts and mixture is heated through. Thin with a bit more water if
mixture is too thick to brush.

Remove cookies from oven and immediately browsh with warm icing. Cool
iced cookies on sheets for 2 minutes. Transfer to rack to cool
completely.

From: Bon Appetit, May, 1995, 'The Mediterranean, A Delicious Voyage
of Discovery' Typed by: Bob 8-{)
Submitted By ROBERT WHITE On 05-06-95

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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