Bild: FKN-Systems/Logo

FKN-Systems

EDV, Netzwerk und Internet Services

0531 - 28 50 90 40


Abschnitt: Kurznavigation, wechseln zu: [1] Kurznavigation, [2] MiniNav, [3] Inhalt, [4] Fusszeile, [5] Vollnavigation, [m] Weiterblättern, [n] Zurückblättern


  [kontakt][information]


Abschnitt: MiniNav


  • Zurück Blättern
  • Weiter blättern

Abschnitt: Inhalt


Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Ice Cream Toppings
Categories: Cake/cookie, Question?, Fruit
Yield: 1 servings

Sauce

======== FROM: TERESA MARCO ========

======== BUTTERSCOTCH SAUCE ========
1 1/4 c Light brown sugar, packed 1 -corn syrup 1/4 C butter or
-TBSP cornstarch 1/8 tsp Margarine 1/2 tsp. vanilla
-salt -extract
1/2 c Half-and-half 2 TBSP light Makes 1 1/2 cups.

Stir together brown sugar, cornstarch, and salt in 1 1/2 qt.
microwave safe casseroe. Drizzle in half-and-half and corn syrup,
stirring constantly. Add butter or margarine. Cover and microwave 3 -
4 1/2 min., stirring every minute, until sugar dissolves and mixture
thickens. Fold in vanilla. Stir well until mixture is smooth. Serve
warm over ice cream. PINEAPPLE SAUCE: 1/4 C granulated sugar 1 1/2
TBSP cornstarch 1 (13 oz.) can crushed pineapple in light syrup 1/4 C
water 1 tsp. grated lemon zest 1/2 tsp. vanilla extract Makes 2 cups.
Oven setting: HIGH (100 % power) In 1 1/2 qt. microwave-safe
casserole combine sugar and cornstarch; toss with fork. Drizzle in
pineapple syrup, stirring well until smooth. Stir in pineapple,
water, lemon zest and vanilla. Cover and microwave 4 1/2 - 6 1/2
mins., or until mixture thickens, stirring every 2 mins. Serve warm
over ice cream. STRAWBERRY OR RASPBERRY SAUCE: 1 (10 oz.) package
frozen strawberries or frozen raspberries 1 1/2 tsp. cornstarch 2
TBSP honey 1 tsp lemon juice Makes 1 cup. Place berries in 4 c glass
measure; microwave 1 1/2 - 3 1/2 mins. to thaw. Drain well, reserving
juice. Place cornstarch in 1 qt. microwave safe casserole. Stir in
reserved berry juice until smooth. Blend in honey, then add thawed
berries. Microwave 3-5 mins., stirring every minute, until mixture
thickens and sauce is clear. Fold in lemon juice. Let cool at room
temperature, then chill until ready to use. Serve chilled over ice
cream.

Submitted By PAT STOCKETT On 02-15-95

Text Download für:

Index: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

.

Ticker

Zur Zeit sind keine Termine bekannt.

Abschnitt: Vollnavigation