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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: DAD'S RICE PUDDING BREAD
Categories: Breadmaker, Breads, Pasta/rice
Yield: 1 Loaf

======== SMALL LOAF ========
3/8 c To 1/2 cup milk
1 Egg
2 tb Butter or margarine
2/3 c Cooked, cooled rice
1 1/2 ts Salt
2 tb Sugar
2 c Bread flour
1 1/2 ts Cinnamon
1 1/2 ts Active dry yeast**
1/3 c Raisins*

======== MEDIUM LOAF ========
7/8 c To 1 cup milk
1 Egg
3 tb Butter or margarine
1 c Cooked, cooled rice
2 ts Salt
3 tb Sugar
3 1/2 c Bread flour
2 ts Cinnamon
1 1/2 ts Active dry yeast**
1/2 c Raisins*

======== LARGE LOAF ========
1 3/8 c To 1 1/2 cup milk
2 Eggs
4 tb Butter or margarine
1 1/3 c Cooked, cooled rice
3 ts Salt
1/4 c Sugar
4 1/2 c Bread flour
1 tb Cinnamon
2 ts Active dry yeast
2/3 c Raisins*
*ADD at beep
**Red Star Brand is listed
-in the cookbook

SOURCE; More Bread Machine Magic by Linda Rehberg and Lois Conway,
copyright 1997, ISBN #0-312-16935-3. MM format by Ursula R. Taylor.
Note just above the recipe says that this bread was inspired by fond
memories of Linda's Dad sitting at the table pouring milk over his
rice and putting cinnamon & sugar on top. Also notes to watch dough
ball as it varies each time you make it and that if you use freshly
cooked rice you will need to add extra liquid. 1. Place all
ingredients except raisins in bread pan, using the least amount of
liquid listed in the recipe. Select Light Crust setting and
Raisin/Nut cycle. Press start. 2. Observe the dough as it kneads.
After 5 to 10 minutes, if it appears dry & stiff or if your machine
sounds as if it's straining to knead it, add more liquid 1 tbsp. at a
time until dough forms a smooth, soft, pliable ball that is slightly
tacky to the touch. 3. At the beep, add the raisins. 4. After the
baking cycle ends, remove bread from pan, place on cake rack, & allow
to cool 1 hour before slicing. CRUST: Light -- BAKE CYCLE: Raisin/nut
~- OPTIONAL BAKE CYCLES: Standard, Whole Wheat, Sweet Bread..
Nutritional Information per slice: Calories 195, Fat 3.4 gms, Carbs.
36.1 gm, Protein 5 gm, Fiber 1.4 gm, Sodium 349 mg, Chol. 16 mg.

Text Download für:

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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