Bild: FKN-Systems/Logo

FKN-Systems

EDV, Netzwerk und Internet Services

0531 - 28 50 90 40


Abschnitt: Kurznavigation, wechseln zu: [1] Kurznavigation, [2] MiniNav, [3] Inhalt, [4] Fusszeile, [5] Vollnavigation, [m] Weiterblättern, [n] Zurückblättern


  [kontakt][information]


Abschnitt: MiniNav


  • Zurück Blättern
  • Weiter blättern

Abschnitt: Inhalt


Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: BABOVKA
Categories: Breads, Entertain
Yield: 1 Servings

1/4 c Warm water
4 tb Packed light brown sugar
2 pk Active dry yeast
1/4 c Cold butter or margarine,
-cut into 4 pieces
2 Eggs
1/2 ts Salt
2 1/4 To 2 1/2 cups all-purpose
-flour
1/4 c Dark raisins
1/2 c Sugar
2 tb Cinnamon
1 c Powdered sugar

Makes 1 loaf

Combine water, 1 tablespoon of the brown sugar and yeast. Stir to
dissolve yeast and let stand until bubbly, about 5 minutes.

Fit processor with steel blade. Add butter and remaining 3
tablespoons brown sugar to work bowl. Process until mixed, 10 - 15
seconds. Stop processor once or twice, if necessary, to scrape sides
of bowl.

Add eggs and salt to butter mixture. Process until blended, about 10
seconds. Stop processor and scrape sides of bowl, if necessary.

Add 1 1/4 cups of the flour and yeast mixture to butter mixture.
Process on/off 8 to 10 times until blended.

Turn on processor and add enough of the remaining flour through feed
tube so dough forms a ball that cleans the sides of the bowl. Process
until ball turns around bowl about 25 times.

Turn dough onto lightly greased surface. Knead raisins into dough.
Shape dough into a ball and place in lightly greased bowl, turning to
grease all sides. Cover loosely with plastic wrap and let stand in
warm place until almost doubled, about 1 hour.

Punch down dough. Let stand 10 minutes. Roll out dough into a 16
inch square. Combine sugar and 1 tablespoon of the cinnamon and
sprinkle over dough. Roll up dough jelly-roll fashion. Pinch seam to
seal. Cut into 8 equal slices. Place slices cut side down in greased
tube or Bundt pan. Let stand in warm place until almost doubled,
about 1 hour.

Heat oven to 350 F. Bake until done, 30 - 35 minutes.

Remove bread immediately from pan and invert onto wire rack. Combine
powdered sugar and remaining 1 tablespoon cinnamon. Sprinkle mixture
over bread. Cool.

Food Processor Bread Book From the collection of Jim Vorheis

Text Download für:

Index: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

.

Ticker

Zur Zeit sind keine Termine bekannt.

Abschnitt: Vollnavigation