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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: BABA GHANOUSH - MARTHA STEWART LIVING
Categories: Appetizers, Dips/spread
Yield: 4 1/2 cups

6 md Eggplants, about 1 1/4 lb
-each
1 Clove garlic, peeled and
-finely chopped
5 tb Tahini (sesame paste)
1/4 c Fresh lemon juice
3 ts Salt
2 pn Freshly ground pepper
Chopped parsley, for garnish

1. Heat oven to 425'. Place each eggplant directly over the flame of
a gas burner or under a broiler, turning occasionally until skin is
lightly charred, 8 to 10 minutes. Transfer to a baking sheet and
roast for about 30 minutes, or until the eggplants have shriveled and
feel very soft all over when pressed. Let sit until cool enough to
handle.

2. Slit each eggplant open and remove seeds (don't worry if you miss a
few). Scrape flesh from skin with a table knife and transfer to a
large bowl. It's okay if some charred skin is included. Discard skin
and seeds.

3. Mash eggplant with a fork or whisk untl it is fairly smooth but
still has a few lumps. Mix in garlic, tahini, and lemon juice. Add
salt and pepper. Adjust flavors as desired. Garnish baba ghanoush
with chopped parsley and serve at room temperature.

Martha Stewart Living/August/94 Scanned & fixed by Di Pahl

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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