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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

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Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: BABA GHANNOUJ (EGGPLANT WITH SESAME OIL SAUCE
Categories: Appetizers, Sauces, Vegetables, Middle east
Yield: 1 Serving

3 lg Eggplants
1 c Sesame oil
1 1/4 c Lemon juice
4 Garlic
2 ts Salt
Parsley
Pomegranate seeds
Olive oil

This spread pleases the palates of East and West alike with its
slightly sm okey taste and rich creamy texture. It is considered best
when heavily lade n with the freshest garlic, and is excellent as a
meza or cocktail dip with potato chips, toast rounds, or Arabic bread.

Cut stem and green hull from top of eggplant. Bake it whole or broil
over a n open flame until the flesh is soft and the skin becomes
crisp and starts to crack open. Scoop pulp out of the skin. Mash
thoroughly or pass through a food mill. Slowly beat in lemon juice
alternately with taheeni. Crush gar lic with salt and mix to a paste
with a little lemon juice. Blend this into the eggplant mixture.
Adjust seasoning to taste adding more salt or le mon juice. Pour onto
shallow serving dishes or platters. Garnish with chopp ed parsley or
leaves. Arrange pomegranate seeds in rows across top.

Serve cold with olive oil, radishes and green onions.

Baba ghannouj can be prepared in small quantities in the electric
blender. Beat the grilled pulp first, then alternately add taheeni
and lemon juice, and garlic crushed with salt. Prepare a third of the
quantity given above so as not to overfill the blender.

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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