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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: PALOMBO COI PISELLE
Categories: Italian, Fish
Yield: 4 Servings

Stephen Ceideburg
3 tb Olive oil
1/2 c Minced onion
1 lb Ripe tomatoes *
2 c Fresh or thawed frozen peas
1/2 ts Salt, or to taste
Freshly ground pepper to
-taste
4 Skinless leopard shark
-filets **
3 tb Chopped fresh mint leaves

* peeled, seeded, and chopped, with juice ** or small shark steaks (1
1/2 pounds in all)

This is a loose interpretation of a favorite Roman dish. Palombo is
the Italian name for a small shark related to leopard shark,
typically cooked and served with peas. This recipe makes just enough
sauce to moisten the fish; if you want to serve it over couscous, add
another cup or so of tomato juice.

Combine the oil and onion in a large skillet and cook over medium
heat just until the onion begins to color. Add the tomatoes, fresh
peas, salt and pepper and cook until the tomatoes release their
juice, about 5 minutes. (Wait to add thawed frozen peas until you add
the shark.)

Season the shark pieces with a little more salt and pepper and lay
them in among the vegetables. Cover and cook until the shark is
tender, 6 to 8 minutes depending on thickness. Transfer the fish to
warm plates, stir the mint into the skillet, correct the seasoning,
and spoon the sauce and peas over and around the fish.

PER SERVING: 395 calories, 41 g protein, 16 g carbohydrate, 18 g fat
(3 g saturated), 87 mg cholesterol 492 mg sodium, 5 g fiber.

Jay Harlow in the San Francisco Chronicle, 9/3/93.

Posted by Stephen Ceideburg

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

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