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Das FKN-Rezepte-Archiv

Das größte Archiv überwiegend deutschsprachiger Rezepte *

Viel aus de.rec.mampf und weiteren Quellen. Wer seine Sammlung einbringen möchte um zum Projekt beizutragen - oder als Backup - wendet sich per Email an uns. Viel Spass beim stöbern in den 207.208 Rezepten!

Suchword:
Geben Sie hier ein Stichwort ein, z.b. 'info', 'käse', 'lachs', 'info barsch'. (Reihenfolge beachten!).
    

Title: Pine Nut and Pistachio Relish
Categories: Condiments, Relishes
Yield: 1 quart

1 lg Eggplant, peeled 6 Stalks celery, trimmed
Finely chopped Finely chopped
1/4 c Plus 1 tsp salt 1 c Green olives
1 c Olive oil Pits removed
1 md Yellow onion(s), peeled Flesh finely chopped
Finely chopped 1 c Toasted pine nuts
3 lg Garlic clove(s) 1 c Shelled unsalted
Peeled and minced Natural pistachio nuts
8 lg Tomatoes, peeled Outer skins removed
Seeded and diced 1/4 c Red wine vinegar
1 tb Basil, minced 1/4 c Sugar
1 tb Oregano, minced Freshly ground
1/2 tb Thyme, minced Black pepper to taste

Place the chopped eggplant in a colander and sprinkle with 1/4 cup
of the salt. set aside to "sweat" for 20-30 min.

Heat 1/2 cup of the olive oil in a large, heavy saucepan over
medium-high heat. Add the onion and garlic and saute until
translucent. Add the tomatoes, basil, oregano, and thyme, and saute
for 5-8 min. Remove from the heat.

Bring 4 cups water to a boil in a small pot. Add the chopped celery
and blanch for 1 min. Remove the celery with a slotted spoon and add
to the tomato mixture. Repeat the blanching process with the olives.

thoroughly rinse the salt from the eggplant under cold running water
and drain on paper towels.

Heat the remaining olive oil in a heavy saucepan over medium-high
heat. add the eggplant and saute for 3 min, then fold in the pine
nuts and pistachios. Remove the pan from the heat and let cool
slightly. Combine the eggplant and tomato mixtures.

In a small saucepan, heat the vinegar and sugar over low heat,
stirring to dissolve the sugar, about 4 min. Let the mixture cool,
then add to the eggplant-tomato relish. Adjust seasonings to taste.

Serve warm or at room temperature. Can be refrigerated for several
days.

Note: Serve with a wedge of hard cheese and cracker. It is also
delicious on top of pasta or as an accompaniment to grilled chicken.

Grains, Rice, and Beans
by Kevin Graham
ISBN 1-885183-08-9
pg 160
Submitted By DIANE LAZARUS On 11-25-95

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*: Diese Seite kann Spuren von Nüssen und Meerestieren ** enthalten.

**: Wir haben nichts gegen Meerestiere und es mussten auch keine Meerestiere für diese Seite sterben oder leiden.***

***: Was auch so bleibt, solange sie nicht anfangen zu studieren, diese Seite besuchen und beim lesen der Rezepte auf die Idee kommen, sich zu Beschweren.

Wir entschluldigen uns bei allen Liebhabern von Meerestieren!

Womit wir natürlich niemendem etwas unterstellen wollen!

Ach, kocht doch einfach was ihr wollt! ...

.

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[geändert] Fritzcard PCI (!) Neue Repos! (siehe Aktuelles) Neue Treiber, Repository und FKN-WIKI
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